Nieuw Cultuurhuis Levendig Centrum

Vervolg nieuw Cultuurhuis 

 Na een aantal bijzondere raadsvergaderingen in september 2019 en januari 2020 komt er nu besluitvorming aan in de raad van 27 mei 2020. De gemeenteraad van Baarn staat voor een complexe beslissing in een onwerkelijke tijd.

Globaal zijn er tenminste drie smaken: 1) investeren in de vernieuwbouw van het oude theater, waarbij de biblitheek vanuit het centrum naar de rand van het centrum gaat en het theater een jaar moet sluiten tijdens de verbouwing. 2) Of investeren in een nieuw cultuurhuis in het centrum van Baarn met alle voorzieningen onder één dak en (bonus!) tientallen nieuwe woningen op de vrijkomende plek van het oude theater aan de rand van het centrum.

JeeGeeVastgoed B.V. heeft in het afgelopen jaar de nieuwbouwvariant 2a) op het Arcadeterrein aan de Brink voorbereid. Enkele weken geleden heeft het college in het raadsvoorstel een derde variant genoemd in een bijlage: ontwikkeling van 2b) een eigen gemeentelijk terrein aan de Hoofdstraat (lokatie huidige bibliotheek).

Natuurlijk speelt de factor geld dan een grote rol: met de nieuwbouw in het centrum is ongeveer vier keer zoveel geld gemoeid (variant Arcadeterrein) of 2,5 keer zoveel (variant lokatie Hoofdstraat) in vergelijking met de vernieuwbouw op de oude plek buiten het centrum.

In deze bijzondere tijden van Covid-19 is uitstel van besluitvorming ook een zeer serieuze optie voor de gemeenteraad. 

 

No tweets found.

Adviseur free publicity
Communicatie gemeentelijke samenwerking
Projectcommunicatie
Regionale samenwerking

Communicatieadviseur gemeente
Communicatieonderzoek gemeente
Interim communicatieadviseur gemeente
Woordvoerder en persvoorlichter

INGEPAST Communicatie - Inge Pastoor
Stationsweg 59
3743 EM Baarn (per 1 april 2019)
06 55 70 25 91
mail@ingepast.nl