Contact

INGEPAST Communicatie - Inge Pastoor
Stationsweg 59, 3743 EM Baarn
06 - 55 70 25 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adviesraad Sociaal Domein Baarn

Vervolg Adviesraad Sociaal Domein Baarn

De Adviesraad Sociaal Domein Baarn bestaat sinds 2019. In de zomer 2020 brachten we een eerste ongevraagd advies uit. Dat was een pleidooi voor een pro-actief gemeentelijk toiletbeleid. Het is een trend in heel Nederland dat een college van b&w zich laat adviseren door een brede maatschappelijke adviescommissie. Veel onderwerpen in het sociaal domein zijn gebaat bij een brede kijk vanuit verschillende achterbannen. In Baarn is dat bijvoorbeeld: het Armoedebeleid en het Beleid op Werk en Inkomen. Zie ook: https://www.baarn.nl/bestuur-organisatie/adviesraden_43125/

Inge Pastoor

“Ik help mijn opdrachtgevers graag om professioneel te communiceren.
Mijn aanpak is systematisch en creatief."

 • ingepastoorKort CV

  Ik ben geboren in Den Haag. Na mijn Atheneum B in Arnhem studeerde ik aan de universiteit Nijmegen. Al wilde ik huisarts worden, uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de filosofie (systematische wijsbegeerte), in combinatie met een uitgeverijopleiding.

  Na mijn afstuderen was ik onder andere ruim zes jaar (pers)voorlichter/communicatieadviseur bij een grote 100.000+ gemeente (Haarlemmermeer 1990 - begin 1997).
  Daarna werkte ik bijna twaalf jaar als allround communicatieadviseur bij het Bureau voor Overheids- en Zorgcommunicatie (voorheen Ketel Coaching) in de periode 1997 - eind 2008.
  Sinds begin 2009 werk ik als zelfstandige communicatieprofessional onder de naam INGEPAST Communicatie vanuit mijn woonplaats Baarn. Zie ook mijn portfolio.

  Voor meer informatie zie mijn Linkedin profiel.

  INGEPAST Communicatie is ingeschreven bij de KvK: 32143001.

 • ingepastoorRecente opleiding

  Mijn meest recente opleiding was een e-opleiding op het gebied van Online Communicatie bij EOS communicatie (Jojanneke van de Bosch).

  Ik ben senior communicatieadviseur (beroepsniveau C - plus).

  Regelmatig volg ik workshops om mijn vakkennis op peil te houden.

  Voor meer informatie over mijn opleidingen verwijs ik naar naar mijn Linkedin profiel

 • ingepastoorSamenwerking

  Ik ben ambassadeur van het Clubhuys voor Ondernemers, Laanstraat 124 in Baarn.

  Sinds oktober 2018 ben ik mede-initiatiefnemer van het Baarns Ondernemers Huys, samen met Steven Seijmonsbergen, Cees Hofsté en Henk van Esch.

  Regelmatig help ik mee bij de organisatie van Open Coffee ontmoetingen in Baarn.

  Sinds eind 2014 ben ik lid van het Baarns Ondernemers Netwerk (BON).

 • ingepastoorVrijwilligerswerk

  Ik ben regelmatig als vrijwilliger actief, eigenlijk al vanaf mijn 20e jaar. Onder andere voor:

  In het begin van 2022 ben ik actief geworden voor Herenboeren Willemshoeve. In deze coöperatie werken tweehonderd huishoudens (500 monden) samen om hun voedsel duurzaam te produceren. Ik help mee in de commissie Samen en in het Activiteitenteam. Daarnaast verzorg ik lezingen over onze herenboerderij en help ik mee met het verzorgen van de koeien en varkens. 

  Sinds 2015 - 2016 ben ik actief in het Comité Joods Monument Baarn. Samen zorgden we voor de komst van een herinneringsmonument voor de joodse inwoners van Baarn, die zijn vermoord in de Holocaust in de jaren '40-'45. Mijn rol was in het begin vooral het adviseren over de aanpak van de online communicatie en redactionele zorg voor de projectsite www.joodsmonumentbaarn.nl en de mailchimpnieuwsbrieven. Op het ogenblik draag ik verantwoordelijkheid voor het beheer van de website samen met Jochem Verdonk. In het voorjaar van 2023 hebben Jacqueline Frankenhuis en ik gastlessen over de Holocaust gegeven op de acht Baarnse basisscholen. Ik vind de Holocaust de meest onmenselijke misdaad tegen de menselijkheid die in Europa heeft plaatsgevonden. Daarom wil ik er aan bijdragen dat er nooit meer zoiets vreselijk kan gebeuren. 

  In de periode 2012 - 2015 was ik ook actief bij de Historische Kring in mijn woonplaats Baarn. Belangrijk doel was het 'meer zichtbaar' maken van deze historische vereniging zowel online als offline. Zo schreef ik 22 keer de rubriek 'Onvoltooid Verleden Tijd' in de plaatselijke Baarnsche Courant ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Leuke klus was ook de promotie van het jubileumboek Duizend jaar Baarn, waarvan in de eerste 10 weken zo'n duizend (!) exemplaren verkocht werden.

  Eerder was ik ruim 20 jaar vrijwilliger bij een landelijke patiëntenvereniging (Marfansyndroom) en 6 jaar bij een studentenvereniging. Voor mijn inzet bij deze verenigingen werd ik met een 'erelidmaatschap' resp. 'lidmaatschap van verdienste' beloond. 

Meer artikelen...

Twitter response: "Could not authenticate you."

Adviseur free publicity
Communicatie gemeentelijke samenwerking
Projectcommunicatie
Regionale samenwerking

Communicatieadviseur gemeente
Communicatieonderzoek gemeente
Interim communicatieadviseur gemeente
Woordvoerder en persvoorlichter

INGEPAST Communicatie - Inge Pastoor
Stationsweg 59
3743 EM Baarn (per 1 april 2019)
06 55 70 25 91
mail@ingepast.nl