Contact

INGEPAST Communicatie - Inge Pastoor
Stationsweg 59, 3743 EM Baarn (per 1 april 2019)
06 - 55 70 25 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Raad op Pad

Organisatie Raad op Pad bijeenkomsten

Belangrijke krent in de pap bij de adviesfunctie voor de gemeenteraad was het organiseren van de zogenoemde Raad op Pad bijeenkomsten. Dat is een betrekkelijk nieuw fenomeen in de raadscommunicatie met als motto: Praat met de Raad. In de periode maart 2018 - maart 2019 organiseerde Inge Pastoor drie Raad op Pad bijeenkomsten namens de Baarnse gemeenteraad. Samen met enkele gemeenteraadsleden/steunfractieleden werden thema's gekozen en de opzet uitgewerkt. In juni 2018 was dat 'Parkeren in woonstraten', in november 2018 kwam 'Wonen voor twintigers' aan bod en begin maart 2019 was de bijeenkomst voor 'Nieuwkomers & hun vrijwilligers'. Het leverde mooie levendige bijeenkomsten op, telkens op een andere lokatie in Baarn, bewust buiten het gemeentehuis. De raadsleden en steunfractieleden kunnen tijdens de Raad op Pad rechtstreeks zelf in gesprek met groepen bewoners rond een actueel thema. Een open manier om ervaringen te delen en raadsbreed te kijken wat er speelt. Met die eigen informatie toetst de gemeenteraad of beleidskaders moeten veranderen of niet. 

Inge Pastoor

“Ik help mijn opdrachtgevers graag om professioneel te communiceren.
Mijn aanpak is systematisch en creatief."

 • BF-Inge Pastoor-4 klein tbv handtekeningKort CV

  Ik ben geboren in Den Haag. Na mijn Atheneum B in Arnhem studeerde ik aan de universiteit Nijmegen. Al wilde ik huisarts worden, uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de filosofie (systematische wijsbegeerte), in combinatie met een uitgeverijopleiding.

  Na mijn afstuderen was ik onder andere ruim zes jaar (pers)voorlichter/communicatieadviseur bij een grote 100.000+ gemeente (Haarlemmermeer 1990 - begin 1997).
  Daarna werkte ik bijna twaalf jaar als allround communicatieadviseur bij het Bureau voor Overheids- en Zorgcommunicatie (voorheen Ketel Coaching) in de periode 1997 - eind 2008. Sinds begin 2009 werk ik als zelfstandige communicatieprofessional onder de naam INGEPAST Communicatie vanuit mijn woonplaats Baarn. Zie ook mijn portfolio.

  Voor meer informatie zie mijn Linkedin profiel.

  INGEPAST Communicatie is ingeschreven bij de KvK: 32143001.

 •  BF-Inge Pastoor-4 klein tbv handtekeningRecente opleiding

  Op het ogenblik volg ik een e-opleiding op het gebied van Online Communicatie bij EOS communicatie (Jojanneke van de Bosch).

  Ik ben senior communicatieadviseur (beroepsniveau C - plus).
  Regelmatig volg ik workshops om mijn vakkennis op peil te houden.

  Voor meer informatie over mijn opleidingen verwijs ik naar naar mijn Linkedin profiel

 •  BF-Inge Pastoor-4 klein tbv handtekeningSamenwerking

  Graag werk ik samen met andere communicatieprofessionals bij grotere opdrachten.

  Sinds oktober 2018 ben ik mede-initiatiefnemer van het Baarns Ondernemers Huys, samen met Steven Seijmonsbergen, Cees Hofsté en Henk van Esch.

  Regelmatig help ik mee bij de organisatie van Open Coffee ontmoetingen in Baarn in het Baarns Ondernemers Huys: op de tweede en vierde woensdag van de maand. 

  Sinds eind 2014 ben ik lid van het Baarns Ondernemers Netwerk (BON).

 •  BF-Inge Pastoor-4 klein tbv handtekeningVrijwilligerswerk

  Ik ben regelmatig als vrijwilliger actief, eigenlijk al vanaf mijn 20e jaar. 

  Sinds 2016 is dat het Prinses Beatrix Spierfonds, verbonden met de Vereniging Spierziekten Nederland die in Baarn gevestigd is. Ik heb het Spierfonds een aantal adviezen gegeven over het verbeteren van de website. En daarnaast sta ik ook gewoon met de voeten 'in de klei': door me in te zetten voor de (lokale) publiciteit rond de jaarlijkse collecte in Baarn en het stimuleren van online collecteren. 

  In 2015-1016 was ik actief in het Comité Joods Monument Baarn. Samen zorgden we voor de komst van een herinneringsmonument voor de joodse inwoners van Baarn, die zijn vermoord in de Holocaust in de jaren 1940-1945. Mijn rol was vooral het adviseren over de aanpak van de online communicatie en redactionele zorg voor de projectsite www.joodsmonumentbaarn.nl en de mailchimpnieuwsbrieven. Op het ogenblik draag ik nog verantwoordelijkheid voor het beheer van website samen met Jochem Verdonk.

  In de periode 2012 - 2015 was ik ook actief bij de Historische Kring in mijn woonplaats Baarn. Belangrijk doel was het 'meer zichtbaar' maken van deze historische vereniging zowel online als offline. Ook schreef ik 22 keer de rubriek 'Onvoltooid Verleden Tijd'  in de plaatselijke Baarnsche Courant ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan. Leuke klus was ook de promotie van het jubileumboek Duizend jaar Baarn, waarvan in de eerste 10 weken meteen duizend (!) exemplaren verkocht werden.

  Eerder was ik ruim 20 jaar vrijwilliger bij een landelijke patiëntenvereniging en 6 jaar bij een studentenvereniging. Voor mijn inzet bij deze verenigingen werd ik met een 'erelidmaatschap' resp. 'lidmaatschap van verdienste' beloond. 

Meer artikelen...

No tweets found.

Adviseur free publicity
Communicatie gemeentelijke samenwerking
Projectcommunicatie
Regionale samenwerking

Communicatieadviseur gemeente
Communicatieonderzoek gemeente
Interim communicatieadviseur gemeente
Woordvoerder en persvoorlichter

INGEPAST Communicatie - Inge Pastoor
Stationsweg 59
3743 EM Baarn (per 1 april 2019)
06 55 70 25 91
mail@ingepast.nl